Ποιοί είμαστε


Το διαιτολογικό μας γραφείο, απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένους διαιτολόγους, που στόχο τους έχουν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας και την κάλυψη κάθε διατροφικής σας ανάγκης, μέσα από τις πιο σύγχρονες οπτικές της διαιτολογίας.
Η διαμόρφωση και η συντήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους που είτε αφορά αισθητικούς λόγους είτε αφορά προβλήματα υγείας είναι η βασική μας προτεραιότητα.
Παράλληλα όμως σας βοηθάμε να αποκομίσετε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές που θα σας μάθουν να διαχειρίζεστε και να φροντίζετε τις διατροφικές σας ανάγκες και το σώμα σας.
Η διατροφική εκπαίδευση που παρέχεται παράλληλα με τις υπηρεσίες μας συμβάλλει σημαντικά στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και συνεπώς στην απόκτηση μιας καλύτερης σωματικής κατάστασης και υγείας.Το διαιτολογικό μας γραφείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα, στο Κολωνάκι μόλις 5 λεπτά περπάτημα από το μετρό του Συνταγματος.

 

Η Ευαγγελία Μαλακού είναι απόφοιτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα επιστήμης Διατροφής και Διατροφολογίας. Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας με τίτλο «Η επίδραση του φύλου στην επιτυχή επίδραση απώλειας βάρους μακροπρόθεσμα», συμμετείχε σε μελέτη της Medweight. Πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Bristol, στον τομέα «Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία» και η διπλωματική της εργασία με τίτλο « Συστηματική ανασκόπηση των κλινικών δοκιμών με το συνεργιστικό ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας σε μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου» βαθμολογήθηκε με Άριστα.

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στο πρόγραμμα Προώθησης της σωματικής δραστηριότητας σε παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «FabKids», του Πανεπιστημίου Bristol, και στο Πρόγραμμα «Διατροφή» του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Prolepsis.

Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση ως Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, στον 3ο παιδικό σταθμό του Δήμου Βριλησσίων και στη βιομηχανία «Μύλοι Κρήτης».

Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει σειρά δημοσιεύσεων σε Επιστημονικά Περιοδικά και παρακολουθεί αδιάκοπα Συνέδρια και Σεμινάρια περαιτέρω επιμόρφωσης και εξέλιξης στον τομέα της Διατροφής και της της Διαιτολογίας.

Είναι Επιστημονικός συνεργάτης της HR.PSYCHOLOGY ως υπεύθυνη Διαιτολόγος στην τηλεφωνική γραμμή διατροφικής συμβουλευτικής της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος και συντονίστρια σεμιναρίων για την υγιεινή διατροφή και την ανάπτυξη του προσωπικού, καθώς και συνεργάτης του portal MedNutrition, όπου αρθρογραφεί μηνιαίως. Επιπρόσθετα, ασχολείται με παρουσιάσεις, με θέμα την Ισορροπημένη διατροφή σε μαθήτριες σχολών μπαλέτου, καθώς υπήρξε και η ίδια αθλήτρια κλασσικού μπαλέτου και τέλος, πραγματοποιεί κατ’οίκον

επισκέψεις με πεδία ενασχόλησης τη διαχείριση βάρους, τη διατροφή και τα στάδια ζωής, με αναλύσεις σύστασης σώματος και κλινικά περιστατικά.

Η Αηδονίτσα  Παυλίδη είναι απόφοιτη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού  Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, στο  Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, το 2011. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές της το 2013, με το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e- learning) του Kέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία». Απέκτησε Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα και παρακολούθησε το ετήσιο Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ΄΄ Πέρα από τα όρια της δίαιτας΄΄ του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών ΚΕ.Ψ.ΕΦ.

Το 2016 έλαβε Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). και παράλληλα παρακολούθησε το  Πρόγραμμα ειδίκευσης σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους του κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών ΚΕ.Ψ.ΕΦ. Από το 2017  έως και σήμερα είναι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην Διατροφή και την  Άσκηση.

Έχει εκπονήσει σειρά εργασιών πάνω στον τομέα της Υγείας και της Διατροφής και επιπλέον, έχει συμμετάσχει, σε πληθώρα Σεμιναρίων και Συνεδρίων, για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Διατροφής και της Διατολογίας, επιζητώντας τη συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξή της.

Έχει κάνει Πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά και έχει εργαστεί Εθελοντικά στο Διαιτολογικό τμήμα του 251 Γ.Ν.Α.

Έχει εργαστεί  στο τμήμα προώθησης διαφημιστικών εταιρειών και έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών για δράσεις Κοινωνικού Χαρακτήρα ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει Εκπαιδευτικός με ειδικότητα Τεχνολόγου τροφίμων – Διαιτολόγου στο τμήμα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του Ι.Ε.Κ Καλαμακίου Ο.Α.Ε.Δ,  Εκπαιδευτικός με ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ι.Ε.Κ Περιστερίου, Εκπαιδευτικός με ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ι.Ε.Κ Γαλατσίου Ο.Α.Ε.Δ και Συνεργάτης στην εταιρεία Dream Food Α.Ε και ενασχόληση με τα αλλεργιογόνα των συστατικών των προϊόντων, με την διατροφική περιγραφή του προϊόντος και τα οφέλη για τον καταναλωτή. Τέλος, παράλληλα με τις διάφορες εξωτερικές συνεργασίες, εργάζεται ως Διαιτολόγος –Διατροφολόγος με ειδίκευση στον έλεγχο βάρους, στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και την παιδική παχυσαρκία.

 

diatrofolofos-kolonaki

Η Μαρία Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι. Είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτη από το τμήμα Διατροφής και Διατολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας. Το μεταπτυχιακό προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Bolton, της Αγγλίας στο οποίο ασχολήθηκε με την διαχείριση του βάρους και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με τίτλο Master in Obesity and Weight Management.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, η διαιτολόγος έχει εργαστεί σε ινστιτούτα και ιατρικά κέντρα αδυνατίσματος στην Αθήνα, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε σχέση με τη απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Επίσης έχει εμπειρία στο κομμάτι της αθλητικής διατροφής, αφού έχει υπάρξει η ίδια αθλήτρια και έχει εργαστεί σαν διαιτολόγος σε μεγάλα γυμναστήρια στην Αθήνα.