Θεραπευτική Αντιμετώπιση
11/02/2016
Ψυχολογική υποστήριξη
16/02/2016
  • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)

Η γνωστή σε όλους λιπομέτρηση, πραγματοποιείται μέσω του προηγμένου μηχανήματος Tanita S-330. Η μέτρηση πραγματοποιείται μέσω της βιοηλεκτρικής αγωγιμίτητας, η οποία είναι η πιο σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος για να αναλύσουμε την σύσταση του σώματος, με ακρίβεια.

  • Τμηματική μέτρηση λίπους

Η τμηματική μέτρηση λίπους γίνεται με ψηφιακό δερματοπτυχόμετρο με το οποίο μπορούμε να δούμε σε ποια σημεία υπάρχει παραπάνω λίπος και σε τι ποσοστό.

  • Ανάλυση δεικτών παχυσαρκίας

Ο πιο γνωστός τρόπος για να πολογίσουμε το βαθμό παχυσαρκίας είναι μέσω του δείκτη μάζας σώματος, ο οποίος είναι ένας δείκτης υγείας και ορίζεται με το βάρος, προς το τετράγωνο του ύψους. Επίσης όταν μιλάμε για παιδιά, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο χρησιμοποιούνται πάντα και οι καμπύλες ανάπτυξης.

Πέραν όμως του δείκτη μάζας σώματος, ο οποίος είναι ένας δείκτης που εξαρτάται μόνο από τα κιλά, σημαντικό ρόλο παίζει για την αξιολόγηση της παχυσαρκίας και το ποσοστό λίπους. Είναι πολλές οι περιπτώσεις παιδιών με φυσιολογικό βάρος, που όμως το λίπος τους είναι ιδιαίτερα αυξημένο, κάτι που έχει αντίστοιχες δυσμενές συνέπειες για την υγεία.

Τέλος, ένας ακόμα δείκτης παχυσαρκίας είναι ο WHR(waist to hips ratio). Αξιολογώντας λοιπόν όλους τους παραπάνω παράγοντες, μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια, το ποσοστό παχυσαρκίας, το ιδανικό βάρος του παιδιού, αλλά και το ποσοστό λίπους που πρέπει να χάσει ή της μυικής μάζας που πρέπει να κερδίσει.

  • Μέτρηση ύψους και περιφερειών

Φυσικά, γίνεται μέτρηση του ύψους και των υπόλοιπων ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να παρακολουθείται η ανάπτυξη και η αναδιάρθρωση του σώματος.

  • Διαγράμματα πορείας

Ανά τακτά διαστήματα, επίσης δίνονται διαγράμματα στα οποία απεικονίζεται η πορεία του βάρους, του λίπους, των συνολικών υγρών στο σώμα, και όποια άλλη μέτρηση κάνουμε. Με αυτό τον τρόπο, κρατάμε το ενδιαφέρον του παιδιού και το επιβραβεύουμε για την πορεία του

  • Μέτρηση υγρών στο σώμα

Υπολογίζονται μέσω της ανάλυσης σύστασης σώματος, τα συνολικά υγρά και το επίπεδο ενυδάτωσης ή αφυδάτωσης του παιδιού.

  • Επάρκεια πρωτεϊνών στο σώμα

Οι πρωτεΐνες, είναι δομικό συστατικό των μυών. Ειδικά στα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στην ανάπτυξη, είναι σημαντική η ύπαρξη επάρκειας πρωτεϊνών στο σώμα για φυσιολογική δημιουργία των ιστών και των μυών. Επομένως με τον έλεγχο που πραγματοποιείται εάν υπάρχει ανεπάρκεια, φροντίζουμε να καλυφθεί άμεσα μέσω της διατροφής και με αυτό τον τρόπο εγγυόμαστε την σώστη ανάπτυξη του παιδιού σας.

 

 analisi